Γκέκας: «Καταστράφηκαν οι Ακαδημίες με τις Β’ ομάδες στη Super League 2»

Παύλος Καλεμκερίδης
1 Λεπτά αναγνωσης

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο Φάνης Γκέκας, όπου μίλησε για την προπονητική και τη δική του φιλοσοφία ενώ σχολίασε το εγχείρημα των Β΄ομάδων στη Super League 2.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ήμουν πριν δύο χρόνια στον Παναιγιάλειο και πέρυσι στην Ακίσασπορ στη Γ’Εθνική Τουρκίας, ήταν η ομάδα που έπαιζα στην Τουρκία. Και εγώ ήθελα να ξεκινήσω κάτι πιο ψηλά, όχι απαραίτητα στην Α’ Εθνική, αλλά μετά τα όσα πέρασα με τον Παναιγιάλειο είπα πως δύσκολα θα βρω ομάδα στην Ελλάδα.

Η δικιά μου φιλοσοφία είναι φουλ επιθετική από τη στιγμή που δούλεψα στη Γερμανία. Για μένα πρέπει να υπάρχουν 2-3 έμπειροι και οι υπόλοιποι να μπορούν να τρέξουν και να προβάλλουμε το μέλλον. Για μένα η Μπουντεσλίγκα είναι το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα μετά την Πρέμιερ Λιγκ» σχολίασε αρχικά.

Για τους νεαρούς παίκτες: «Το θέμα δεν είναι να πάει κάποιος παίκτης στη Γερμανία ή στο εξωτερικό γενικότερα, το θέμα είναι να ταιριάξουν. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν από μικρή ηλικία.

Δεν βοήθησε το εγχείρημα των Β’ ομάδων, γιατί καταστράφηκαν οι Ακαδημίες των συλλόγων. Αν έπεφταν οι ομάδες θα είχαν περισσότερο κίνητρο, τώρα είτε κερδίσουν είτε χάσουν, οι Β’ομάδες μένουν στην κατηγορία και αυτό δεν κάνει καλό».

Share This Article