Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Κοζάνης: 16η συνεχόμενη νίκη για τον Εορδαϊκό που κέρδισε 2-1 στο ντέρμπι τον Περδίκκα

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Την 16η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Εορδαϊκός ο οποίος για την 21η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας κέρδισε στο ντέρμπι την πολύ καλή ομάδα του Περδίκκα με 2-1.

Το παιχνίδι έγινε παρουσία 400 φιλάθλων ( περίπου 80 ήταν από τους φιλοξενούμενους) που εκμεταλλεύτηκαν και τον καλό καιρό και πήγαν στο γήπεδο

Ο Εορδαϊκός ο οποίος είναι και ο μοναδικός αήττητος στο πρωτάθλημα δυσκολεύτηκε από τον αντίπαλο του αλλά τελικά βρήκε τις λύσεις με Χ. Χαραλαμπίδη και Μπαλίτσα για να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στους φιλοξενούμενους που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Τσάρδα.

Στην Πτολεμαΐδα ξέρουν πως αν έχουν μόνο νίκες μέχρι τέλος θα είναι αυτοί που θα πάνε στα μπαράζ ενώ έχουν περιθώριο και για μια ισοπαλία αρκεί να μην είναι στο ντέρμπι με την Σιάτιστα σε 2 αγωνιστικές στην Πτολεμαΐδα

Φάσεις και γκολ

Στο 5′ ο Εορδαϊκός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Συμεωνίδη μέσα στη περιοχή αλλά ο Μήτκας με τη βοήθεια του δοκαριού είπε «όχι» στον Τσαγκαλίδη και έμεινε το 0-0.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Μήτκας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε το σουτ του Καβαλάρη ενώ στο 12′ σύγχυση στην άμυνα του Περδίκκα δεν βρέθηκε κάποιος να κάνει το σουτ.

Στο 29′ ο Εορδαϊκός άνοιξε το σκορ όταν ο Χ. Χαραλαμπίδης έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή γύρισε το σώμα του και με διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Μήτκα για το 1-0.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως πολύ αφού στο 35′ ο Βλαδίκας εκτέλεσε φάουλ οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν η μπάλα στρώθηκε στον Τσάρδα που με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Στην επόμενη φάση ο Εορδαϊκός λίγο έλειψε να ξαναπάρει το προβάδισμα αλλά ο Μήτκας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Μπαλίτσα.

Στο 40′ κόρνερ Τσαγκαλίδη πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Τζουβάρας και στη συνέχεια της φάσης γύρισμα από τον Χιμολάρι ο Πούλιος από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Ο Εορδαϊκός κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει και πάλι το προβάδισμα όταν μετά από αράουτ του Βούρτη οι αμυντικοί έδιωξαν η μπάλα έφτασε στον Μπαλίτσα που έκανε τη κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Μήτκα που εκτινάχτηκε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-1.

Στο 63′ σέντρα Χ. Χαραλαμπίδη κοντινό πλασέ Μεντεκίδη άουτ και στο 81′ ο ίδιος παίκτης κέρδισε τις κόντρες βρέθηκε απέναντι στον Μήτκα αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Περδίκα.

Διαιτητής: Καρατέρπος

Βοηθοί: Τσιγγένης- Κάμπερ

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Εορδαϊκού Γιώργος Ιωαννίδης δήλωσε στο e-ptolemeos.gr  «Πλασματικό το σκορ  και συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Μπράβο και στα παιδιά του Περδίκκα. Ο Εορδαϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Δεν θέλουμε χάρες από κανένα»..

Εορδαϊκός(Γιώργος Ιωαννίδης): Παναγιωτίδης, Στεργιόπουλος, Βούρτης (69′ Καλόγηρος), Μ. Χαραλαμπίδης, Πούλιος, Μπαλίτσας, Χιμολάρι, Καβαλάρης (79’Ταγγίδης), Τσαγκαλίδης, Χ. Χαραλαμπίδης (69′ Ματούλας), Σέχι (58′ Μεντεκίδης).

Α.Ε. Περδίκκα(Γιώργος Θεοδωρίδης): Μήτκας, Π. Τσιντός (79’Δημητριάδης), Τσάρδας, Λιάμης, Τζουβάρας, Μπεσπάρας (21′ λ.τ. Τσεμπερλίδης), Βλαδίκας, Συμεωνίδης, Λυπιρίδης (46′ Θ. Βλάχος), Παπαγαθονίκου, Παναγιωτίδης (87′ Παπαδόπουλος)

Ρεπορτάζ αγώνα Θεόφιλος Ηλιάδης Φωτογραφίες: e- ptolemeos

Share This Article