“Αφεντικό” ο  στο ντέρμπι…. Κέρδισε μπροστά σε 2500 φιλάθλους την Σιάτιστα και πέρασε πρώτος!!!

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ένας Εορδαϊκός αποφασισμένος, με μάτια που πέταγαν σπίθες από το πάθος και την θέληση για τη νίκη και έχοντας την συγκλονιστική συμπαράσταση μετά από χρόνια 2500 φιλάθλων του κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής τον Μακεδονικό Σιάτιστας με 2-0 και με την 18η συνεχόμενη νίκη του πέρασε πρώτος για πρώτη φορά στη βαθμολογία από την αρχή της χρονιάς στην 23η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης.

Η ομάδα της Πτολεμαΐδας πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασε στη νίκη και το τέλος δίκαια κέρδισε την αποθέωση από τον κόσμο του που δείχνει να ξυπνά από το λήθαργο και να θέλει να «σπρώξει» την ομάδα και πάλι στην Γ΄ Εθνική.

Από την άλλη ο Μακεδονικός Σιάτιστας που για πρώτη φορά βρίσκεται δεύτερος είχε τις ευκαιρίες του αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και έτσι στις επόμενες 3 αγωνιστικές περιμένει αυτός πλέον στραβοπάτημα του Εορδαϊκού. Στο τέλος βέβαια κέρδισε το χειροκρότημα των 200 περίπου φιλών που βρέθηκαν στην Πτολεμαΐδα.

Ο Εορδαϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι με το μεγαλύτερο κέρδος πέρα από τους 3 βαθμούς να είναι ο…….ΚΟΣΜΟΣ. 2500 ΦΙΛΆΘΛΟΥΣ είχε χρόνια να δει το γήπεδο οι οποίοι αποθέωσαν τους παίκτες και τον Γιώργο Ιωαννίδη στο τέλος.

Τέλος να τονίσουμε την άριστη διαιτησία που πέρασε απαρατήρητη δείγμα ότι έκανε καλά τη δουλειά της.

Φάσεις και γκολ

Στο 5′ εκτέλεση φάουλ του Βούρτη η μπάλα πέρασε ελάχιστα.

Στο 34′ σέντρα Βούρτη γυριστή κεφαλιά Καβαλάρη η μπάλα στρώθηκε στον Μπαλίτσα που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Στο 48′ πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Στεργίοπουλο ο Χ. Χαραλαμπίδης βγήκε στη πλάτη της άμυνας και με ανάποδη κεφαλιά κρέμασε τον Ζιάρα για το 2-0.

Στο 53′ εκτέλεση φάουλ του Ραφαηλίδη έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πούλιος ενώ στο 67′ ο Τσακνάκης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσικόπουλο αλλά αυτός σούταρε πολύ αδύναμα και ο Παναγιωτίδης μπλόκαρε.

Στο 71′ εκτέλεση φάουλ από τον Στεργιόπουλος ελάχιστα έξω και στο 88′ τεράστια ευκαιρία για την Σιάτιστα όταν ο Μπούρτζος από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Εορδαϊκός: Παναγιωτίδης, Στεργιόπουλος, Βούρτης, Μ. Χαραλαμπίδης, Πούλιος, Μπαλίτσας, Χιμολάρι, Χ. Χαραλαμπίδης (83′ Ματούλας), Σέχι (83′ Καλόγηρος), Τσαγκαλίδης (55′ Μεντεκίδης, 81′ λ.τ. Σωτηριάδης), Καβαλάρης (96′ Τρούπκος)

Στο 94′ τεράστια ευκαιρία για την Σιάτιστα να μειώσει όταν η σέντρα σουτ του Μπούρτζου βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομάκρυναν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Βοηθοί: Τζιοβάρας- Μπαλιάκας

Κίτρινες Βούρτης, Σέχι, Στεργιόπουλος, Ματούλας, Γεωργάκας, Ραφαηλίδης.

Μακεδονικός Σιάτιστας: Ζιάρας, Ραφαηλίδης (62′ Καρακουλάκης), Μπατσής Β., Μπούρτζος, Ζερβανταρίδης, Γεωργάκας, Δεληζήσης, Τσιούκρας (29′ λ.τ. Τσακνάκης), Παπουτσίδης (62′ Τσικόπουλος), Αποστόλου, Μπατσής Χ. (79’Καραγιάννης)


Πηγή: e- ptolemeos                  Θεόφιλος Ηλιάδης

Share This Article