Ασταμάτητος» ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας, πέρασε με «τεσσάρα» από το Βελβεντό

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-0 πέτυχε ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας, κόντρα στο «μαχητικό» Βελβεντό, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στο πρωτάθλημα, μία «ανάσα» πίσω από τον Μακεδονικό Σιάτιστας.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Μπροστά σε φιλάθλους και των δύο ομάδων και με τις καιρικές συνθήκες ιδανικές, η ομάδα του Βελβεντού, φιλοξένησε τον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας.

Από τη μία πλευρά, ο Εορδαϊκός που έχασε και πέναλτι, σκόραρε τέσσερις φορές, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίρνοντας ένα ακόμα «τρίποντο» σε μία δύσκολη έδρα, με τους παίχτες του κύριου Ιωαννίδη να παίρνουν φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που έβαλαν όλα τα γκολ του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, η «μαχητική» ομάδα του Βελβεντού, άντεξε μόνο ένα ημίχρονο στην πίεση και στις φάσεις των αντιπάλων, αφού στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο παραδόθηκαν στις ορέξεις του Εορδαϊκού, προσπαθώντας παρόλα αυτά μέχρι και το τελευταίο λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καταθέτοντας αρκετά μεγάλη προσπάθεια, παρά το εις βάρος τους σκορ. Με δέκα παίχτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «πράσινοι», αφού αποβλήθηκε ο Τσίπης στο 70ο λεπτό.

Ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 2′ λεπτό ο Τσαγκαλίδης με σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 21′ λεπτό, ο Στεργιόπουλος με ωραίο σουτ θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βελβεντού.

Στο 23′ λεπτό, ο δραστήριος Σέχι, θα κλέψει την μπάλα από τον Κακουλαντωνάκη, θα μπει στην περιοχή από τα αριστερά, με τον αμυντικό των γηπεδούχων να τον ανατρέπει και τον κύριο Κωνσταντινίδη να καταλογίζει πέναλτι στον Εορδαϊκό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσαγκαλίδης χωρίς όμως να σκοράρει, αφού ο Κουλτούκης θα πέσει σωστά, αποκρούοντας την μπάλα.

Στο 28’, ο Σέχι θα μπει πάλι στην περιοχή, θα σπάσει την μπάλα για τον Κκαβαλάρη, ο οποίος με σουτ από κοντά δεν θα καταφέρει να σκοράρει, αφού η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικό και θα απομακρυνθεί.

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, αφού η επόμενη καλή φάση που είδαμε, θα έρθει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, εκεί που λίγο έλειψε το Βελβεντό, κόντρα στην ροή του αγώνα να ανοίξει το σκορ με τον Ευαγγελόπουλο. Πιο συγκεκριμένα, ο επιθετικός των γηπεδούχων με σουτ στην κίνηση θα δει την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι, σε κόρνερ, με το 0-0 να είναι και τα σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναγιώτης Μπαλίτσας αρκετά νωρίς έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και έδιωξε το άγχος των συμπαιχτών του, αφού στο 47′ λεπτό ο Χαραλαμπίδης με σουτ θα αναγκάσει τον Κουλτούκη σε σπουδαία επέμβαση, αλλά ο Μπαλίτσας με σουτ στην επαναφορά της μπάλας θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έξαλλα το 0-1 του Εορδαϊκού.

Στο 53′ λεπτό, ο Πούλιος με ωραία μπαλιά θα βρει τον Σέχι, ο οποίος θα μπει στην περιοχή, θα κάνει το σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.

Στο 54’ ο Πασχαλίδης θα βρεθεί αμαρκάριστος στην περιοχή του Εορδαϊκού, αλλά η κεφαλιά που έκανε ήταν άστοχη, αφού αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος,

Στο 61’λεπτό, ο Βούρτης με ωραία προσπάθεια θα βρει χώρο έξω από την περιοχή, θα κάνει δυνατό συρτό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-2 με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Στο 69’ ο Χιμολλάρι θα απειλήσει με σουτ, αλλά ο Κουλτούκης θα αποκρούσει την μπάλα.

Στο 70’ ένα σουτ στην κίνηση από τον Τζούτζα, η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο 71′ λεπτό, ο Τσίπης θα ανατρέψει παίχτη του Εορδαϊκού έξω από την περιοχή, θα δεχτεί απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού ήταν ο τελευταίος παίχτης και θα αποβληθεί από το ματς.

Το φάουλ θα αναλάβει να εκτελέσει ο Τσαγκαλίδης, ο οποίος με τρομερό απευθείας σουτ, θα σημειώσει το 0-3 για τον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας.

Το τελικό 0-4 θα γράψει ο νεαρός Μεντεκίδης στο 78′ λεπτό με ωραίο σουτ στο «γάμα», έπειτα από ασίστ του Καβαλάρη.

Με αυτό το «τρίποντο» ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας θα φτάσει τους 47 βαθμούς, θα παραμείνει στην 2η θέση, με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον πρώτο Μακεδονικό Σιάτιστας! Την επόμενη αγωνιστική θα πάρει άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς, αφού η Α.Ε. Καισαρειάς έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, το Βελβεντό παρέμεινε στους 28 βαθμούς, πέφτοντας στην 6η θέση. Την επόμενη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με τον Τιτάν Σερβίων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Σ.Βελβεντό: (Κουτσώνας) Κουλτούκης, Κακουλαντωνάκης, Πασχαλίδης, Λαμπρογιώτας, Τζούτζας, Τσιφτσιάν, Ευαγγελόπουλος, Μετικάνος, Σαββούδης (72’ Μαδίκας), Σικαλόπουλος (72’ Καρούζος), Βρόικος (66’ Τσίπης)

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: (Ιωαννίδης) Παναγιωτίδης, Στεργιόπουλος, Βούρτης (84’ Τρούπκος), Χαραλαμπίδης, Πούλιος, Τσαγκαλίδης (84’ Ταγγίδης), Χιμολλάρι, Μπαλίτσας, Χαραλαμπίδης Θ. (68’ Ματούλας), Σέχι (61’ Μεντεκίδης), Καβαλάρης (84’ Καλόγηρος)

Διαιτητής: Κωνσταντινίδης

Βοηθοί: Θεοδωρίδης | Τυριακίδου

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article