Ήττα «μαχαιριά» του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας στην Λαμία, απομακρύνεται το όνειρο της Γ’ Εθνικής (φωτογραφίες)

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 υπέστη στη Λαμία από τον Αστέρα Σταυρού ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας, με το όνειρο της Γ’ Εθνικής δυστυχώς να απομακρύνεται, αφού πλέον οι πιθανότητες είναι λιγοστές.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Μπαράζ Ανόδου στην Γ Εθνική Κατηγορία, ενώ απομένει ακόμα μία αγωνιστική, για να ολοκληρωθεί το «μίνι» πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Εορδαϊκού, ταξίδεψε για την Λαμία με μοναδικό στόχο τη νίκη, αλλά κυρίως να μην χάσει έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς, φεύγοντας με άδεια χέρια.

Υπό καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες και με ένα γήπεδο γεμάτο από φιλάθλους, οι οποίοι υπολογίζεται πως ήταν περίπου 500, Αστέρας Σταυρού και Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας, «διασταύρωσαν» τα ξίφη τους, θέλοντας και οι δύο το «τρίποντο».

Σ’ ένα ματς όπου κυριολεκτικά έπεσαν κορμιά, με πολύ δυνατές μονομαχίες σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, από την αρχή καταλάβαμε ότι η αναμέτρηση θα πάει έτσι μέχρι τέλους, αφού το πάθος εκατέρωθεν «ξεχείλιζε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του κύριου Τσαγκαλίδη στάθηκε άτυχη στο πρώτο μέρος, αφού μόλις στο 8′ λεπτό ο Μανώλης Χαραλαμπίδης τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Πούλιο να παίρνει την θέση του, ενώ στο 42’λεπτό ήρθε και ο τραυματισμός του αρχηγού Ηλία Τσαγκαλίδη, ο οποίος αποχώρησε, με τον Καβαλάρη να περνάει στο παιχνίδι.

Και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες στις δύο εστίες, με τον Αστέρα Σταυρού να είναι πιο απειλητικός και αποφασιστικός στις ενέργειες του, καταφέρνοντας στο 20′ λεπτό της αναμέτρησης, να ανοίξει το σκορ (1-0) με τον Akassou, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Το 1-0 θα μείνει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Εορδαϊκός ήξερε πως είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού έπρεπε να βρει τρόπο να σκοράρει, ενώ ο Αστέρας από τη μία ήθελε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα, αλλά με διάθεση να βάλει και άλλο γκολ όπως και έγινε.

Πιο συγκεκριμένα, στο 53′ λεπτό ο Παρλαντζάς θα βγει σε τετ α τετ, μετά από αδράνεια της άμυνας, όπου με ψύχραιμο πλασέ, θα γράψει το 2-0 για τους γηπεδούχους, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, από ομάδα και φιλάθλους.

Κάπου εκεί, αν και ο Εορδαϊκός είχε χρόνο μπροστά του, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, χάνοντας βέβαια κάποιες ευκαιρίες, αφού πίεζε ασφυκτικά να κερδίσει ότι μπορούσε, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Να τονίσουμε πως ο νεαρός τερματοφύλακας του Εορδαϊκού, Μιχάλης Πίτσικος, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κάνοντας σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι, αφού δεν άφησε τον δείκτη του σκορ να ξεφύγει.

Οι άνθρωποι του Εορδαϊκού είχαν αρκετά παράπονα από την διαιτησία, τα οποία τα εξέφρασαν τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Πλέον, στην τελευταία αγωνιστική, οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Μαγνησιακό, όπου πρέπει να τον κερδίσουν με μεγάλο σκορ και ταυτόχρονα ο Αστέρας Σταυρού να ηττηθεί από το Κιλελέρ και σε διαφορά τερμάτων να ισοβαθμήσουν και να πάρει το τρίτο εισιτήριο ο Εορδαϊκός, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο.

Σίγουρα τα συναισθήματα που επικρατούν στην ομάδα μετά από αυτό το αποτέλεσμα είναι η απογοήτευση όλων, αφού η ομάδα πάλεψε όλη την χρονιά για να καταφέρει το βήμα παραπάνω.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Σταυρού: (Καραΐσκος) Τσάμης, Λάππας, Στυλιανός, Μόσχος, Akassou (84’ Ζαχαρής), Λυτάκης, Παρλαντζάς, Λόζος (58’ Χαντζής), Κακκαβάς,  Νικολόπουλος, Ευαγγελόπουλος (64’ Αυγουστάτος)

Εορδαϊκός: (Τσαγκαλίδης) Πίτσικος, Βούρτης, Χαραλαμπίδης Μ. (8’ Πούλιος α.α.), Σωτηριάδης, Στεργιόπουλος, Μπαλίτσας, Τσαγκαλίδης (42’ Καβαλάρης α.α.), Χιμολάρι, Σέχι,  Τρούπκος (84’ Ντερβίσι), Ματούλας

Διαιτητής: Φωκάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Ανδριανός (Αχαΐας) Σταθοπούλου(Αχαΐας)

Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article