Έχασε την νίκη στο 94′ ο Γιούχτας από τον Αιολικό…(2-2) έξαλλοι στον Γιούχτα με την διαιτησία

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Δύο πολύτιμους βαθμούς στις καθυστερήσεις του ματς απώλεσε ο Γιούχτας στη Μυτιλήνη μένοντας στο 2-2 απέναντι στον Αιολικό σε ματς για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου για την Super League 2.

H ομάδα του Ν. Σουργιά κρατούσε την τύχη στα χέρια της μέχρι το 94΄όταν και προηγούταν με 1-2 αλλά σε αυτό το λεπτό ο Αιολικός ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακρή σε 2-2 για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Γιούχτα.

To ματς

Ο Αιολικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 8΄κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Ντινιωτάκη από τον Τζανή μέσα στην περιοχή με τους ανθρώπους του Γιούχτα να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή για αυτή την φάση.

Ο έμπειρος Βαγγέλης Πλατέλλας στο 9΄ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για τον Αιολικό. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 2-0 στο 17΄όταν ο Ντινιωτάκης σούταρε αλλά ο Χρήστου έδιωξε δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 18΄ο Γιούχτας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όταν από ωραία αντεπίθεση ο Βρεττός από καλή θέση μέσα από την περιοχή πλάσαρε με τον Μουζάκη να αποκρούει όμως δύσκολα την μπάλα.

Ότι δεν κατάφερε ο Βρεττός στο 18΄το πέτυχε στο 26΄ο Ροβίθης όταν μετά από κάθετη πάσα του Βρεττού ο έμπειρος επιθετικός του Γιούχτα που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 σε μια φάση όπου οι άνθρωποι του Αιολικού διαμαρτυρήθηκαν για οφσαϊντ.

Από το 1-1 και μετά ο Γιούχτας πατούσε καλύτερα στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε κάνει την πλήρη ανατροπή στη φάση του 35΄οταν ο Ροβίθης βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή μετά την σέντρα του Δωματά αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 45΄ο Αιολικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μια πτώση του Ντινιωτάκη μέσα στην περιοχή , ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τον Γιούχτα με ένα σουτ του Αζίζι που μπλόκαρε σταθερά ο Μουζάκης.

Ο Γιούχτας ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ανατρέψει πλήρως το ματς με τον Αζίζι να κάνει το 1-2 στο 49΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σέντρα μέσα στην περιοχή η άμυνα του Αιολικού αδράνισε και ο Αζίζι το εκμεταλλεύτηκε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Αιολικός αύξησε την πίεση του προς τα καρέ του Γιούχτα για να ισοφαρίσει το παιχνίδι και είχε κάποιες καλές στιγμές σε σουτ του Μακρή και του Πλατέλλα, αλλά την μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε στο 77΄όταν ο Μακρής μετά από σέντρα του Πλατέλλα μόνος του μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου.

Ο Γιούχτας κρατούσε τη νίκη στα χέρια του αλλά στο 94΄μετά από σέντρα του Ποτουρίδη από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοντογιάννη με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι τους παίκτες του Γιούχτα να διαμαρτύρονται έντονα αλλά τον Μακρή να ευστοχεί κάνοντας το 2-2 και τον Γιούχτα να χάνει ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την άνοδο στη Super League 2.

Αιολικός: Μουζάκης, Αρναούτογλου (76΄Μουτίδης), Γκαντσιέρ, Νάστος, Ποτουρίδης, Πλατέλλας, Ντινιωτάκης, Άνθης (58΄Δερμιτζάκης), Στεφάνοβιτς, Μακρής, Κανελλόπουλος.

Γιούχτας: Χρήστου, Γιαλούσης, Ρουσσάκης, Τζανής, Κίσσας, Κοντογιάννης, Ροβίθης, Αζίζι (70΄Γκίνι), Ψαρράς (70΄Αργκιλέσι), Δωματάς (78΄Δασκαλάκης), Βρεττός (86΄Στακάκης)

Πηγή: PrimeSport.gr

Share This Article