Μαρία Τάσιου (Σειρήνες Γρεβενών) Η νέα σεζόν στην Α’ Εθνική είναι μια πρόκληση!!!

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Η φυσική της θέση είναι δεξί ή αριστερό χαφ και μπορεί να ανταπεξέλθει και στις δύο πλευρές με την ίδια πολύτιμη συνεισφορά
της καθ’ολη τη διάρκεια του 90λεπτου.


Η Μαρία Τάσιου είναι σπουδάστρια του Τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Μία γυναίκα που αγωνίζεται για την ισότιμη αντιμετώπιση και τον σεβασμό από την κοινωνία,χωρίς να δέχεται κριτικές για τις προσωπικές της επιλογές που μπορεί να αφορούν το επάγγελμα ή την την ενασχόληση της σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα,είναι άξια θαυμασμού.

Μία σύγχρονη και φιλόδοξη νέα που σχεδιάζει τα προσωπικά της όνειρα,μια καθημερινή ηρωίδα δίνει αδιάκοπα τον δικό της αγώνα για να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους της ζωής της.

Η χαρισματική και ευαίσθητη μέσος αγωνίστηκε για πέντε ολόκληρα ποδοσφαιρικά έτη στην ομάδα της γενέτειράς της,την Καστοριά,και αποτέλεσε μία σημαντική και αξιόπιστη λύση για την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας.Επίσης,η Μαρία έπαιξε στην Ακαδημία Α.Ο.Κάστωρ,Ακαδημία ΠΑΟΚ,ΓΠΟ Καστοριάς,ενώ κλήθηκε για προπονήσειςμε την Εθνική Νεανίδων.

Από τον Οκτώβριο του 2022 ανήκει στις Σειρήνες Γρεβενών που στέφθηκαν επάξια πρωταθλήτριες στον 1ο όμιλο της Β’Εθνικής και πήραν δίκαια το ”χρυσό” εισιτήριο της ανόδου στα ”μεγάλα σαλόνια” της Α’Εθνικής Γυναικών.
Η 21χρονη παίκτρια των Σειρήνων δήλωσε ικανοποιημένη και ευχαριστημένη τόσο από τον μεγάλο άθλο της φετινής χρονιάς όσο και από το υγιές κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας και η ίδια επιθυμεί την παραμονή της στο ρόστερ και τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Η Μαρία Τάσιου είναι ένα δυναμικό και θετικό πρόσωπο με χαμηλούς τόνους που θέλει να μιλάει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με ουσία,διορατικότητα,διεισδυτικότητα και φωνή!!!

Μία προσωπική συνέντευξη εφ’όλης της ύλης από την χαρισματική και ευαίσθητη μεσοαμυντικό της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας καταγράφηκε στο ”χρονοντούλαπο της ιστορίας” για την ηλεκτρονική ενημερωτική μας σελίδα ”Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο”!!!
1.Ο δρόμος για την άνοδο στην Α’Εθνική ήταν εύκολος;
Τι ήταν αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιβράβευση των κόπων σας;
”Ο δρόμος για την Α εθνική ήταν αρκετά δύσκολος,καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές αξιόλογες και δυνατές ομάδες στον όμιλο μας.
Καταλυτικό ρόλο στην επιβράβευση των κόπων μας έπαιξε η θέληση που δείξαμε,η συστηματική δουλειά στην προπόνηση και το οικογενειακό κλίμα που καταφέραμε να δημιουργήσουμε!”
2.Ο σύλλογος σας διαθέτει τμήματα υποδομής ώστε η γυναικεία ομάδα να εκπροσωπείται επάξια από γηγενείς παίκτριες;
”Ο σύλλογος διαθέτει τμήματα υποδομής και τη νέα χρόνια μάλιστα θα δημιουργηθεί και δεύτερη ομάδα,η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής.
Η κίνηση αυτή μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει στον σύλλογο καθώς είναι ένας τρόπος να τροφοδοτηθεί επάξια η πρώτη ομάδα από γηγενείς παίκτριες!”
3.Τη νέα σεζόν σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των υπεύθυνων της ΕΠΟ πάμε σε μία Α’Εθνική των 14 ομάδων.

Οι νεοφώτιστες Σειρήνες είναι ικανές να ανταπεξέλθουν σε μεγάλα ονόματα βλ.ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,ΠΑΟ,ΟΦΗ κ.α.);

”Η νέα σεζόν θεωρώ πως είναι μια πρόκληση όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλες τις ομάδες που θα απαρτίζουν την Α’Εθνική. Υπάρχουν πολύ μεγάλα ονόματα σε αυτή και το μόνο σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε για να σταθούμε επάξια στην κατηγορία και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε!!!”
4.Σίγουρα τεχνική ηγεσία και διοίκηση της ομάδας σας έχουν στο νου τους και την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση.
Κατά τη δική σου γνώμη το υπάρχουν έμψυχο υλικό μπορεί να σηκώσει το αγωνιστικό βάρος της Α’Εθνικής;

”Ήδη από όσο γνωρίζω έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρόνια σε όλους τους τομείς.
Κατά τη γνώμη μου η ομάδα διαθέτει παίκτριες με ποιότητα και ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Α εθνικής!”
5.Προσωπικά επιθυμείς την παραμονή σου στην ομάδα των Σειρήνων;

”Η φετινή σεζόν ήταν για εμένα η καλύτερη χρονιά που έχω διανύσει στα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο γυναικών με έντονα συναισθήματα,χαρές,αγωνία και τελικά ένα πρωτάθλημα που θέλαμε πάρα πολύ.
Πέρασα εξαιρετικά και σίγουρα επιθυμώ την παραμονή μου σε μια ομάδα όπως αυτή.”
6.Όσον αφορά τον κύκλο των σπουδών σου;
”Σπουδάζω Φιλολογία στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου.
Ήταν κάτι που ήθελα να ασχοληθώ εξ αρχής και χαίρομαι πολύ που μπορώ να συνδυάσω τις σπουδές μου με το ποδόσφαιρο.”
7.Το ποδόσφαιρο γιατί χαρακτηρίζεται μικρογραφία της κοινωνίας;
”Στον χώρο του ποδοσφαίρου κάθε ομάδα είναι μια μικρή κοινωνία που πλαισιώνεται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν κοινό σκοπό,όνειρα και φιλοδοξίες.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να συνυπάρχουν μαζί αρμονικά όπως ακριβώς και στην κοινωνία!”
8.Στην Ελλάδα επικρατεί φίλαθλο πνεύμα ή το φαινόμενο χουλιγκανισμού καλά κρατεί;
Πιστεύεις θα λάβει τέλος ο πόλεμος των ”οργανωμένων στρατών” από οπαδούς ομάδων;
”Θεωρώ πως υπάρχει ακόμα στις μέρες μας μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού,η οποία φανατίζεται με τις ομάδες πράγμα που με λυπεί ιδιαίτερα.
Ελπίζω και εύχομαι αυτή η κατάσταση να αλλάξει,καθώς είναι μια μάστιγα για το ελληνικό ποδόσφαιρο!”
9.Τα στοιχεία που δίνουν ώθηση,χαμόγελο και αισιοδοξία στην Μαρία Τάσιου;
”Τα στοιχεία που με γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία είναι το ποδόσφαιρο,ο ποιοτικός χρόνος με τους ανθρώπους που κάνω παρέα και φυσικά οι σπουδές μου!”
10.Ευχή;
”Εύχομαι αρχικά καλό καλοκαίρι σε όλους και η νέα χρόνια να μας επιφυλάσσει ένα όμορφο πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς πάνω από όλα με γεμάτα γήπεδα και εντυπωσιακά παιχνίδια!!!”

Πηγή Φωτό:top-sport.gr
Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης

Share This Article