Γηγενείς ποδοσφαιριστές της Κοζάνης με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της SL2

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Εύλογα τα ερωτήματα του φίλαθλου κόσμου της Κοζάνης για την μη χρησιμοποίηση τους…..και για τον ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής τους από την τεχνική ηγεσία της φετινής Κοζάνης.

Οι πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές, με πολύ καλή παρουσία της προηγούμενες χρονιές,νεαροί με διάθεση,και με την συνεχή τους βελτίωση ήταν έτοιμοι και αυτοί να προσφέρουν στην ομάδα της Κοζάνης.

Οι δύο πρώτοι ο μέσος Γιάννης Παπαδόπουλος και ο μέσο επιθετικός Κώστας Βοριαζίδης γηγενείς ποδοσφαιριστές από την Κοζάνη,ο πρώτος προερχόμενος από τον Ηρακλή και ο δεύτερος προερχόμενος από την ΑΕΠ Κοζάνης στο πολύ ανταγωνιστικό πρωταθλημα της τότε Football League,και φυσικά πρωταθλητές Γ’ Εθνικής  Κατηγορίας στον 2ο Όμιλο,με εξαιρετικές παρουσίες σε ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα πρωταθλητές με την φανέλα της Κοζάνης και προπονητή τον επιτυχημένο Νίκο Μπαδήμα.

Ο τρίτος της παρέας Κωνσταντίνος Τρομπούκης ο πρώην αμυντικός της Κοζάνης με πλούσια και γεμάτη παρουσία στην Super League 2 με την ομάδα του Θεσπρωτού,ήρθε και αυτός στην Κοζάνη για να βοηθήσει στον δρόμο μιας καινούργιας προσπάθειας στην SL2.

Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου όλη την χρονιά ο πρώην αμυντικός του Θεσπρωτού,που αναγκάστηκε να αποχωρήσει τον Δεκέμβριο από την ομάδα.

Ο τρίτος της παρέας ο νεαρός και εξελίξημος portiero Θανάσης Μπίκος…που συμπλήρωνε την τετράδα των τερματοφυλάκων….δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από την τεχνική ηγεσία,ενώ όλη την χρονιά βρισκόταν σε εγρήγορση με την δουλειά του στις προπονήσεις.

Ο τέταρτος της παρέας και ο “Βενιαμίν” της ομάδας Παναγιώτης Κάτανας….ένα ποδοσφαιρικό “διαμαντάκι” ως νεότερος ποδοσφαιριστής με επαγγελματικό συμβόλαιο εντάχθηκε στην ομάδα της Κοζάνης με σκοπό να δουλέψει μην χάνοντας προπονήσεις.

Ενώ οι μεγάλες ΠΑΕ “δουλεύουν” αυτά τα παιδιά με σκοπό να τα εντάξουν ομαλά στην ανδρική ομάδα,στην περίπτωση του μικρού,η προσωπική μου άποψη είναι ότι έγινε λάθος διαχείρηση για την περαιτέρω εξέλιξη του….

Να μην ξεχάσω τον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή της ομάδας Θέμη Τζημόπουλο προερχόμενο από τον Λεβαδειακό,πολύπειρο με παρουσίες τόσο στην Β’ Εθνική αλλά πρωτίστως στην Super League 1 με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα,αλλά αγωνιζόμενος και με την Εθνική Ν.Ζηλανδίας.

Ενας τεράστιος Κοζανίτης ποδοσφαιριστής με πλούσια καριέρα και εμπειρία πείσθηκε να έρθει στην Κοζάνη για να βοηθήσει και αυτός.

Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα όλη την χρονιά και αυτός. Ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα που θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις.

Ποδοσφαιριστές με διάθεση να δουλέψουν και να τιμήσουν την φανέλα της πόλης.

Ποδοσφαιριστές με αγωνιστικές ικανότητες δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος συμμετοχής, παραγκωνισμένοι άλλωτε εκτός αποστολής και άλλωτε στην κερκίδα.

Η τεχνική ηγεσία δεν τους έδωσε τις ευκαιρίες όντας ποδοσφαιριστές από τα γεννοφάσκια της πόλης.

Αν δεν στηρίξεις μια ομάδα και με γηγενής παίκτες τότε δεν υπάρχει κίνητρο από τον κόσμο να κατέβει στο γήπεδο.

Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που περίμεναν μάταια να πάρουν τις ευκαιρίες τους…..

Γιατί οι αληθείς πρέπει να λέγονται…

Επιμέλεια: Παύλος Καλεμκερίδης Athlitilianaskopisi.gr

Share This Article